musical dress 1

vrijdag 8 januari 2016

Blogtour Lila dress van Compagnie M en Lily & WoodyAls de kindjes 's avond in bed liggen begin ik te naaien of ik lees gezellig in de zetel (met een kopje thee) een paar berichten van andere blogsters.
Toen ik de oproep van Lily & Woody zagwas ik meteen enthousiast en had al een model in gedachten.


Lila dress van Lily & Woody en Compagnie M.


Dit is Lotte, de dochter van mijn nichtje.
Ik nodigde de twee uit, samen met alle andere dames van onze familie om te 'nieuwjaren'.
Het was een gezellige drukte met veel getater.
De twee mannen des huizes werden zelfs weggestuurd naar de indoor speeltuin.
Maar wat was het moeilijk om de wel heel erg beweeglijke peuter te fotograferen in kunstlicht!


Lila dress van Lily & Woody en Compagnie M.


Als iemand tips heeft om betere foto's te maken, shoot!


Lila dress van Lily & Woody en Compagnie M.


Ik was blij verrast toen ik een mailtje kreeg van Marthe (Compagnie M.) met het patroon en de instructies.  Ze vroeg om geen te dure stofjes te gebruiken, omdat het om een test ging.  Dat kwam goed uit, ik had wel nog een restje over van dit.
De redelijke zware tricot was een ideale stof voor dit jurkje en zeer gemakkelijk te verwerken. Het flapje is gemaakt uit 'fake fur', een leuk winters detail.
Heb je zin in een snel klaar project, zonder rits?  Dan is dit het patroon dat je moet hebben!


Lila dress van Lily & Woody en Compagnie M.


Wil je dit jurkje ook eens maken?  Dat kan!  Bestel het patroon hier en ontvang 10 % korting met de code LILA10  t.e.m. zondag.
Kijk ook zeker eens op de blog van Lily en Woody of Compagnie M., want nog gans de week loopt een give away en zie je mijn medetesters aan het werk!


Lila dress van Lily & Woody en Compagnie M.


Ik hoop dat mijn nichtje blij is met het jurkje, maar ik vermoed van wel.  Ze moest het kleedje namelijk uit de wasmand vissen en er zat zowaar een yoghurt vlek op :-p
Dus, missie geslaagd, iedereen blij!

8 opmerkingen:

 1. Love it! Het bonten klepje met dit stofje = super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig exemplaar!! Echt heel erg mooi!! En dat patroon is zo leuk, ik kocht het meteen de eerste dag en ga het binnenkort zeker proberen! Tips voor fotografie heb ik de laatste tijd veel gehaald uit het boek Shoot! Van Anki Wijnen van de blog zilverblauw. Is echt een aanrader, ik ben er echt helemaal wild van. Ik ben sindsdien volop aan het experimenteren met de handmatige stand van m'n fototoestel, en heb twee weken geleden ook een statief aangekocht. Ideaal om foto's van jezelf mee te nemen met een afstandsbediening, maar ook om dingen te fotograferen zoals interieur, enz. Een dezer dagen ga ik bv een blogje plaatsen over het kamertje van m'n dochtertje, en het statief heeft me echt wel geholpen. Voor foto's binnen en van bewegende kindjes, kan je experimenteren met de iso-waarde, de sluitertijd, of misschien bepaalde programma's voor snel bewegende dingen. Ik ontdekte ook net de witbalans-functie, waarbij je kan aangeven bij wat voor licht je fotografeert en dat corrigeert de kleuren echt heel sterk, was echt de max om te ontdekken! Anyway, veel succes ermee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de duidelijkheid, ik ben de Barbara die al vaak bij je zus kocht, en heb net de blog http://lilliepawillie.wordpress.com gemaakt. Foto's met die afstandsbediening staan in de post over de Xerea dress. Ik heb trouwens het idee opgevat om ooit eens blogsgewijs iets te doen met de shoot challenge, uit het boek shoot (kan je op haar website vinden, en ik heb een linkje ernaar gezet in mijn post 'jingle bells'). Ik ken je natuurlijk niet, maar afgaande op jouw smaak, denk ik dat je het boek ook echt sel leuk zou vinden... Misschien een keertje aanschaffen of op je wishlist zetten :-)

   Verwijderen
  2. Hallo Barbara, zeg, bedankt voor je deftige uitleg!! Daar ben ik nu écht iets mee. Ik had al gehoord van het boek en bij deze overtuig je me helemaal om het te kopen.
   Ik heb je blog ook al ontdekt hoor, volgens mij reageerde ik al op een bericht ;-)
   Jij bent goed bezig zeg, doe zo voort!

   Verwijderen
 3. Oh zo mooi ... en dan met dat pelske, tof gezien ... een hoog knuffelgehalte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi! Leuk hé, dat het resultaat zo anders is met verschillende stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen